Time lapse video

Hvad er time lapse video?

Time-lapse video er en filmteknik, hvor billeder tages med en bestemt intervall og derefter samles og afspilles i en hurtigere hastighed end den oprindelige optagelse. Dette skaber en illusion af, at tiden går hurtigere, og at bevægelser og begivenheder foregår meget hurtigere end normalt.

For eksempel kan en time-lapse video vise en solnedgang, der normalt tager 30 minutter, på kun et par sekunder eller minutter. Time-lapse-videoer kan tages af mange forskellige ting, lige fra bygningskonstruktioner og vejarbejde til planter, dyr og mennesker, der bevæger sig og interagerer i deres omgivelser.

Time-lapse-videoer kan bruges til at skabe visuelt interessante og informative videoer, der viser en proces eller en begivenhed på en unik måde, som ikke ville være mulig at opleve i realtid.

Time lapse natoptagelser med bevægeligt kamera:

I traditionel forstand foregår time lapse optagelser altid fra et fastlåst kamera. Hvis kameraet bevæger sig, bliver timelapse videoen hurtigt noget rod at se på. Hos Eyelight Videoproduktion har vi motorer, der kan monteres på udstyret og gøre kameraet bevægeligt. Det betyder at vi f.eks. på en byggeplads kan lave en 360 graders panorering over en længere periode. Det kan være alt fra 10 minutter til flere uger. Resultatet er utroligt! Vi kan også montere kameraet på en skinne og lade det trække kameraet sidelæns. Eller på et snoretræk der kører henover folk til en konference. Kun fantasien sætter grænsen!

At lave time-lapse optagelser kræver nogle specifikke trin og udstyr. Her er en grundlæggende oversigt over, hvordan man kan lave en time-lapse video:

  1. Vælg det rigtige udstyr: man skal bruge et kamera, der har indbygget intervalometer funktion. Dette giver mulighed for at indstille kameraet til at tage billeder på regelmæssige intervaller. Hvis kameraet ikke har denne funktion, kan man bruge et eksternt intervalometer.
  2. Vælg et passende sted: Vælg et sted med en god udsigt eller en scene, som du vil optage. Vær opmærksom på, at stedet skal være stabilt, og at kameraet ikke må flyttes eller ryste under optagelsen.
  3. Indstil kameraet til at tage billeder på de ønskede intervaller og vælg en passende eksponeringsindstilling. Det er også vigtigt at indstille kameraet på en stativ eller en stabil overflade for at undgå rystelser eller bevægelser.
  4. Start kameraet og lad det tage billeder på de valgte intervaller. Det kan tage timer eller endda dage at tage de nødvendige billeder, så vær tålmodig.
  5. Samle billederne: Når man har taget alle de nødvendige billeder, skal de importeres til en computer og samles til en video. Der er forskellige meget specialiserede software-programmer, som kan bruges til dette formå, hvor man også automatisk kan sortere nattebilleder eller perioder, hvor der ingen bevægelse er.
  6. Rediger og eksporter videoen: Når billederne er samlet, kan man redigere og eksportere videoen. Man kan tilføje musik, justere farver og kontrast og klippe unødvendige dele af videoen.

Time-lapse optagelser kan tage lidt tid og kræve tålmodighed og præcision, men resultatet kan være en spændende og unik video, som viser en proces eller en begivenhed på en helt anden måde.

Time-lapse video for KB Hallen over 14 måneder:

Time-lapse video for Bane Danmark over 2-3 dage:

Har du og din virksomhed/organisation brug for at få produceret time lapse video, er Eyelight Videoproduktion den helt rette samarbejdspartner. Kontakt os for nærmere info og priser: info@eyelight.dk

Her er et par eksempler mere:

Butikken Harlem Shakers i Bangkok bygges (5 dage):

Gulvlakering, Junckers (2 dage):

DHL Stafet 2011 i Fælledparken (14 dage):